October 23, 2007

Кајче во дворот

Седеше на клупата во неговиот двор, со испразнет мозок, никаква мисла не се вртеше, ни лево ни десно, тоа беа неговите моменти на бегство од се и секого. Клупата беше со темно-кафеава боја, се приметуваше дека е одамна фарбана, бојата беше бледа и на некои места изгребана. Никогаш не му посмета допирот на рапавоста од тие делови од клупата, познато му беше тоа чувство на немазна површина.

Во средината на дворот се наоѓаше и еден бел чамец, од оние дрвените со две весла, рачно изработен. И неговата боја беше избледена и отпадната на некои места, ниту тоа не му пречеше. Внатре во чамецот беа ставени неколку дрвени рачно изработени скулптури, но не беа довршени. Погледна натаму и изненадувачки и за него, почувствува непријатност предизвикана од незавршените скулптури, но сепак не стана од клупата. Непријатното чувство брзо го напушти, сфати дека дрвото и такво шири убавина.
Сам лежеше до неговите нозе, Сам беше неговото куче.

14 comments:

 1. ех...го знам ова, ама добро што ме потсети
  да не ти копам по двор, знаеш каков `ршум ти правам :) :) :) :)

  ReplyDelete
 2. Откако ќе ми го ископаш дворот, ќе насадиш ли бар нешто? Грав, крставички, патлиџани, бар пиперки насеј! :))

  ReplyDelete
 3. i ja go znam, a ne znam zosto ne mi se vklucuva mak. tastatura :((((

  ReplyDelete
 4. не бреееееееееееее
  какво сеење......ќе ти ставам безжичен кабел :) :) :) :)

  не ти работи шифтот внук :) :) :) :)

  ReplyDelete
 5. Row, row, row your boat gently down the stream

  And if you see a crocodile don't forget to scream.

  :P

  Ја знаете песнава?

  ReplyDelete
 6. Алооо БУ, ме прати ЛГ да те питам ЗОШО она ми е, чеј да видеф како ми рекла... чејјјј - А-ХА дека кај мене на блог била АНОНИМНА!!!!
  А? ЗОШО??? Знаеш ТИ???

  ReplyDelete
 7. овој па по швалерки забегал....АЛООООО, ЌЕ ТЕ ПРИЈАВАТ КОМШИИТЕ, ЌЕ НЕ` СОБРАТ ОД СОЦИЈАЛНО И ЌЕ НЕ ДАДАТ ПО ДОМОВИ!!!!=)) =)) =))
  (ДЕМ АЈМ ГУД!!! мора да непишам барем едно сценарио) =))

  ReplyDelete
 8. Јас тоа цело време ти го велам ЛГ, за сценариото. Некогаш треба да се послушаат и помалите. ;)

  ReplyDelete
 9. Абе таа ЛУ-то нонстоп некого ми праќа некого нешто да ме испраша. :)

  Не ве разбрав ни тебе Часовничар ни ЛУ...што устваро ме прашувате. :)

  ReplyDelete
 10. Не се секирај Бунка, до годините ти е. =))

  ReplyDelete
 11. УДБАшко дете сум! :)))))))))
  ако јас не организирам испрашување-нема кој друг и несмее никој друг!
  ЈАСНО?!? :)))))))))))))))

  ReplyDelete
 12. а да:
  часовничарот прашува како и од каде кај вас во странција се исклучува опцијата за покажување на буквички кога некој е анонимен и зошто мене само кај него ме пишува анонимна кога се потпишвам во името на викендицата на море.
  Чекај да прочитам што испонапишав :))))))))))
  Прочитав, добро е :))))))))
  ај ти сега одговори :))))

  ReplyDelete
 13. Сега разбра? Ја НЕ бе, до мене ќе да е >:o(

  ReplyDelete