October 19, 2007

Recycle Empty Bin

Кошмарот на Точкарот беше често повторувана приказна меѓу студентите, учениците и поштарите. Точкарот цел живот сонувал еден ист сон, сонувал како постојано се рециклира неговата празна корпа, во празна корпа. Постојано ја полнел, со се и сешто, но корпата постојано се празнела, како да била без дно.

Црно-дупчетстата корпа постојано ме напаѓа
.
Голта или рециклира?

Тоа било прашањето кое Точкарот го поставил, испратил писмо до сите дневни весници со детален опис на неговиот кошмар. Дали го добил вистинскиот одговор ниеден поштар не знае, иако секое писмо адресирано до работилницата на точкарот било прочитано.

4 comments:

 1. и јас прочитав....
  каде да рециклирам? :) :) :) :)

  сега приемтив-ме има во френдс како СУПЕР ТУПРЕР ЛУ!!!
  ДЕМ АЈМ ТАФ!! :) :) :) :)
  тербаше порано да пишам за поканата за војска :) :) :) :)

  ReplyDelete
 2. Супер труперката е тука уште пред ЛУ да го напише војничкото искуство :)

  ReplyDelete
 3. хм...НАЈССССССССССС
  ај уоз таф бифор ај њу ит! :) :) :) :)
  а од каде инспирација?!?!

  ReplyDelete