January 20, 2008

Сјаење

Китот скока. Делфинот се смее. Октоподот се заплеткува. Ајкулата не знае да лае. Баркудата плива. Сардината бега. Ракот лази. Медузата се суши. Морското коњче јава. Планктоните се чудат. А кај отиде мајмунот од морето?
...
- Ќе ти кажеме една тајна, ама на никој да не кажеш. Важи?
- Важи.
- Овде долу има мали кученца, затоа баравме пластични шишиња, да им туриме вода и млеко.
- Чии се кученцата?
- На Џеки. Ама те молам не кажувај на никој.
- Добро.
...

8 comments:

 1. нема никому да кажам, ама смее да се галат? =))

  а Мурџо каде е? :) :) :) :)

  ReplyDelete
 2. Смее, смее ЛУ. :)

  Инаку ова е ланска пишанка што би рекол Внукот.

  ReplyDelete
 3. лет ми тел ју самтинг....некои од нас читаа, ораа копаа по туѓи дворови, додека не прочитаа за малиот и од тогаш не собраа храброст да се бават со копање....

  ама изгледа тоа е неИстржена територија, ќе мора да се разтражи со трактор и комбајн =))

  ReplyDelete
 4. Андерстуд ЛУ.

  Тама се погоди постов а? :)

  ReplyDelete
 5. И ја ко да не го знам овој пост :О Ко саглам да го имаш криено :))))

  ReplyDelete
 6. опа батоооооооо!!!

  постои можност БУ да мами, не еден туку двајца свои пријатели... =))

  каде ли оди светов...(и мафта со главата) =))

  (почнува да свири муизиката од Снежана и 7те џуџиња, кога џуџињата одат да копаат во рудникот) =))

  ReplyDelete
 7. Ја ко најмалото и најубавато и тоа што ќе го наследи целиот имот кој потоа ќе биде раскопан во потрага по закопаното семејно богатсво да застанам во одбрана на фадр ми: Читано ми е! Дефинитли!! :)

  ReplyDelete
 8. Бунковски, кај си бе ти? Ја еве дома на вик дејс, до среда немам часови.

  ReplyDelete