April 06, 2008

Мрчендејнинг контракшнс ин past future and present simple

Мрчење е ептен чест наслов или тема во блог постовите на македонските блогери.
Под блогер мислам на сите оние кои отвориле блог и барем еднаш измрчиле за нешто.
Под нешто мислам на некоја мисла која е разработена во блогерскиот мозок.
Под мозок мислам на она зеленото во черепот кое не сум го видел никогаш.
Под никогаш мислам на оние кои никогаш не ризикувале.
Под ризик мислам на надеж за среќа која би ја победила општата мизерија на духот.
Под дух мислам на она нешто кое не може да остане незабележано од мене.
Под мене мислам на се што не зависело од мене.
Под мене мислам на се што другите зборувале за мене.
Под мене мислам не се што сум сакал, мразел и љубел.
Под љубел мислам на тебе во минатото.

11 comments:

 1. Мојата омилена пишуванка! И како да не оставам коментар после? :?

  ReplyDelete
 2. лелеееееееее шо убави фармерки...од кај ти се? а ко ј број носиш? =))))))))

  ReplyDelete
 3. Фармерка и пол, скоро две! =)))))))

  ReplyDelete
 4. најнова мода, скинати под газето? =)))))))))

  направи ги буквите од текстот малку посветли ако можеш, ако не....бапни ми заушка =))))))

  ReplyDelete
 5. Кој букви овие овде? Ме мрзиии! =))

  ReplyDelete
 6. Доста се три блога во еден ден, немам сила веќе за Хтмлсување! =)))))))

  ReplyDelete
 7. Фамилијарна карактеристика тоа фаленисувањето. =))))))

  ReplyDelete
 8. се пренсува од колено на колено, од фармерка на фармерка =))))

  ReplyDelete
 9. А од маса на маса може да се пренесува? =))

  ReplyDelete
 10. и по тенџериња ќе почнеме да полниме =)))

  ReplyDelete