June 06, 2008

Сечии...

Една мисла која се појавила во сечија глава, една приказна во сечија глава, еден сон во сечија глава...

Сакам да го напуштам овој круг на движење.
Сакам да си отидам далеку од овде.
Сакам да ги снема сите непријатни работи.
Сакам да отидам на остров.
Сакам да не бидам сам на островот.
Сакам нов почеток.
...
А истовремено...

Не сакам нова меморија, сакам се што поминало да остане во мојот мозок.
Не сакам да избегам, само сакам да си отидам од овде.


Technorati tags:
, .

No comments:

Post a Comment