February 08, 2012

Кур во очите, цицки на градите


 • Колку време помина откако не сме направиле озбилен муабет јас  и ти?
 • Од кога времето ти стана битно, ти си оној кој никогаш не се грижи за времето.
 • Не знам...не дека и сега се грижам, но одамна беше кога последен пат седнавме вака, јас и ти.
Мудро го вадиш новчаникот, чекаш момент да го отвориш со целата негова габаритност, ја гледаш в очи и замислуваш:  Јас сум Ацо Шопов!
 • Не ми се зборува.
 • Не биди кучка.
 • Ти не биди педер.
 • Не сум педер.
 • А што си?
 • Се останато, само не педер.  А ти што си?
 • Ич да не те боли шупак што сум јас.
 • Обично тебе те боли шупак, менуваш улоги сега, сакаш да бидеш нешто што не си.
 • Педер!
Голем да порасниш!  Позната народна  мудрост излезена од перата на сопственици на минати широкотворени новчаници, а Цеца и Бијонси пичат во позадина.
 • Мораш вака погана муцка да имаш.
 • Некогаш ја сакаше оваа погана муцка.
Кур во очите, цицки на градите, љубов во срцето. Јеботе каква поетичност!

No comments:

Post a Comment