February 27, 2012

Храброст

Бедни мисли и зборови споени во бедни чувства и реченици.
Патетично би било да ви ги кажам зборовите,
Уште попатетично би било да ме прашате кои се тие чувства.
Мртвата публика никако да умре.
Умираат единствено живите решавајќи ја вечната дилема:

Храброста не е ништо друго освен игра на среќа.

No comments:

Post a Comment