March 03, 2012

Кај шефот

- Повторувајте сите по мене: Акција одма! Ова не смее вака да заврши!
- Шефе, абе само тоа да го повтараме, нели е малку монотоно?
- Како прво курле едно недоквакано не сум јас шефо! Јас сум газда Гиројадач за тебе. Ако те слушне, шефот ќе те прати на сељачкa нива. И шо знаеш ти шо е монотоно, јас знам како е најдобро. Утре обавезно да си ја купиш онаа мојата книга „Како да станеш гиројадач“, и фискална да ми донесеш, сакам да проверам дали си ја купил навистина.
- У право е газда Гиро, не го прекинувај. Може и ја да ја купам газда?
- Може бе дете умно, може...туку сите да ја купите и утре на увид овде да ја донесете мојата сензационална книга! Сега земете ги тие металните шипки и удирајте по дрвениве кукли и симултано повторувајте: Акција одма! Ова не смее вака да заврши! Ајде вежбајте и навежбајте се ѕверски.

Додека јадрите момци и девојки во вежбалната наголемо се навежбуваа, влезе Шефо лично со газда земјоделец, несуден газда на ланец сендвичари и несуден јебач на млади надежни манекенки.

- Гледаш бе сељачиште шо праам ја? Глеј и учи од мајсторот! Маму ти твоја оросписка. Колку сакаш да ти платам, ајде причај не се стискај.
- Абе знајш ти дека не су ногу скапџија, а не ми ојт некако бизнисо, пушти срце појче шефе.
- Ај не ми плалипичи тука, ќе ти платам колку шо треба, стај точка на овој муабет. Сега фаќај си пут под ноги и пушти и мои деца у нива да ораат, разбиј монотонија у нива малку мајку му...хехееее...Него сакам уше една ствар од тебе...може да ме убациш преку ред у онаа комшискана нива или како се вика друкчије...одувек сум сакал пред многу аргати да запеам, увек сум најбољи коа си прајме караоке шоу со моиве суртуци.
- Како бре не можит шефе! Можит и то можит колку пати сакаш, не сум јас урда бачилска од петпари. Че ти јавам утре, че ти јавам у 19.00 тачно.
- Ех бре браво, браво...колку ми е мило ем драго шо имам вакви другари. Ај сега гитла, пут под ноги.
- Шефе еве ние вежбаме, се навежбуваме, гледај не малку како сме способни и спремни на се.
- Шо бе нешо почесто почна да ми се пушташ? Шо ти е бе суртук? Миљарду пути ти кажав не сум педер!
- Нишо бе шефе, може од тремата пред настап ми.
- Ај идам ја малку да одморам у кабинет, Цуци ме чека нема смисла да чека цурата...хехеее...шо знаеш ти шо е цура бе, ај гитла, мани ми се од пред очи, и вежбај омладина! Али пази не смее да ти се деси некој да испадне поголем фраер од мене...
- Кад шеф нешто каже, ни Бог не сме да се не слаже!

No comments:

Post a Comment