March 10, 2012

Летечка Камила

Ме згрбави оваа ноќва никакава, ко камила сум јас! 
Јас сум камила летечка кога слонот ми удира клоца!

Ох вие грби невидливи што си носите, ќе ви дадам вода, нека не ве мачат тие мисли. 
Зелени жаби крастави ми го нападнале камилчето, а тоа така мало изрипало од сон и со глава удрило во палмата. 
Мора да одам почна да дожди…

1 comment: